Atenţie! Cade Tencuiala!

26 februarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Tot centrul Bucureştiului, începând de la strada Ion Brezoianu, până pe Batistei, de pe Berzei, până pe Calea Moșilor, partea veche, este marcat de asemenea inscripții. Unele scrise pe coli de hârtie, altele pe niște plăcute de metal, inscripțiile respective pun în evidență modul de gândire al proprietarilor, persoane particulare, agenti economici sau institutii de stat.
Astfel, toti proprietarii par a fi convinşi că amplasarea unor avertismente îi scapă de răspundere. Si, dacă anunță pericolul, pietonii ce ar trebui să facă? Să iasă pe carosabil, pe aceste străzi înguste si foarte circulate, riscând să fie loviți de mașini?
Apoi, aceeasi proprietari par preocupați că bucățile de tencuială care ar putea să cadă de pe fațada imobilului să nu producă daune vreunui automobil. Majoritatea inscrip’iilor spun:„Nu parcati! Cade Tencuiala!” Dar, dacă un pieton ar fi rănit de către o bucată de tencuială desprinsă din imobil, acest lucru nu ar fi, oare, mai grav decât avarierea unei maşini?

Cât despre autoritățile locale, acestea ridică neputincioase din umeri. Competenta pentru clădirile monument istoric aparține Primăriei Capitalei, iar, pentru restul imobilelor, primăriilor de sector. Problema este aceea că, indiferent de statutul clădirii, proprietarul acesteia nu poate fi amendat decât o singură dată, pentru faptul că nu îsi repară fațada.
Ei bine, trebuie ca proprietarii acestor imobile să stie că simpla amplasare a unor inscripții de avertizare nu îi exonereaza nici de răspunderea civilă, in cazul în care tencuiala sau alte părti desprinse din casa pe care o detin ar produce daune unui alt imobil sau unui automobil, nici de răspunderea penală, dacă o persoană ar fi rănită sau chiar si-ar pierde viața, în urma căderii unei bucăți de tencuială.
Probabil, că, la fel ca în cazul siguranței la incendii, si în cazul fațadelor care pun în pericol viața trecătorilor, trebuie să se întâmple o tragedie, pentru ca autoritățile să găsească soluții reale la această problemă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign