Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Aici începea Calea Călăraşi, la Piaţa Sf. Vineri, în continuarea Bd. G. Coşbuc.

19 februarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Aici începea Calea Călăraşi, la Piaţa Sf. Vineri, în continuarea Bd. G. Coşbuc.
Tramvaiul liniei 13 îşi continua traseul drept, spre Piaţa Unirii.
Clădirile din imagine erau de pe Calea Călăraşilor nr. 3-5, urmate de scuarul de la intersecţia cu str. Sf. Vineri. În dreapta, în depărtare, imobilul de la nr. 9 era uşor retras de la stradă, urmat de clădirea masivă de la nr. 11, cu gang, prin care se făcea accesul la sediul Casei de discuri Electrecord, clădire în picioare şi astăzi, păstrând aceeaşi funcţiune, dar fiind ascunsă după blocuri.
Aceste clădiri din prim-plan erau situate vizavi de Judecătoria Sectorului 4, situată în interiorul buclei în care întorceau tramvaiele. În spatele acestui front era la un moment dat Intreprinderea de foraje Bucureşti. În stânga era intrarea spre curtea de la nr. 3; acolo era o florărie.

foto: Şerban Lăcriţeanu (1978)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign