Din fugă: imobilul Bazaltin e în schele

26 februarie 2016 The Hungry Mole Bucurestii noi

scris de Ando

Acum un an de zile Academia Română și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism trăgeau un semnal public de alarmă îngrijorate de starea gravă în care ajunsese cunoscuta clădire din Piaţa Charles de Gaulle.

Intr-adevăr, abandonată inexplicabil câţiva ani, clădirea respectivă, un reper arhitectonic care a dominat decenii cunoscuta piaţă, a devenit  rapid un “obiectiv” preferat al vandalizărilor urbane de care Bucureştiul nu duce lipsă.

Iată însă că zilele acestea, am văzut – din goana autobuzului – că în jurul clădirii s-a montat un eşafodaj de schele, s-au monatat şi  acele perdele  de protecţie, semn că se lucrează la clădire.

Ne pregăteam s-o introducem în serialul nostru  cu “casele căzute” dar acum, sperăm că vom avea parte de un nou semn bun pentru oraş.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign