O expoziție de ținută- Accente la Galateea

26 februarie 2016 Andrei Slavuteanul Semnalari Culturale

O expoziție de ținută, ca urmare a unei selecții interesante și o prezentare pe măsură a pieselor de ceramică! Iată ce ne propun anfitrionii Galeriei Galateea din București și cei trei curatori: Cristina Popescu Russu, Lucia Lobonț și Nicolae Moldovan. Descoperim idei frumoase și vedem realizări deosebite într-o expoziție marca Galateea. Căci spațiul expozițional a câștigat într-un  timp relativ scurt, un prestigiu binemeritat, prin evenimente care subliniază valoarea ceramicii de ieri și de astăzi, de aici și din lumea largă!

Forme monolitice de o mare expresivitate, precum ceramica Simonei Tănăsescu/România ori lucrarea lui Rachel Grimshaw/ Marea Britanie își găsesc, prin naturalețea firească pe care o susțin, buni tovarăși în piesele „spumoase”, parcă dilatate de aerul dinăuntru ale lui Fulop Gyorgy și comunică elegant, poate cu oarecare detașare, cu figurativul urmărit de Perihan Șan Aslan/ Turcia și Debra Sloan /Canada. Prindere I și II, lucrările lui Nicolae Moldovan reînsuflețesc parietalul iar compoziția lui Karin Ostberg sugerează prin forme precise, imaterialul.

P1013905

Galeria Galateea ne invită până pe 8 martie 2016, să vizităm expoziția Accente.

dr. Roxana Pasculescu, jurnalist Radio Romania Cultural

 

pentru alte informatii accesati: http://www.radioromaniacultural.ro/accente_idei_si_forme_in_ceramica-45297

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign