Pericolul pândeşte la tot pasul prin Bucureşti

10 februarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
Sursa foto: hotnews.ro

Tencuiala unei clădiri din centrul Capitalei s-a prăbuşit. Faţada unui imobil situat pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti a căzut pe trotuar seara trecută, spre disperarea celor care erau în zonă.

Din fericire, în acel moment nu trecea niciun pieton pe lângă clădire şi, astfel, a fost evitată o tragedie.

Pericolul pândeşte, însă, la tot pasul prin Bucureşti, mai ales în zona centrală.
Multe din clădirile vechi sunt într-o stare avansată de degradare şi se pot prăbuşi oricând.

Municipalitatea intenţionează să aloce în acest an peste 160 de milioane de lei pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic. Suma reprezintă peste 10 % din fondurile de investiţii.

Pentru refacerea unora dintre aceste clădiri, Primăria Capitalei întâmpină obstacole birocratice pentru obţinerea autorizaţiilor de consolidare. O parte din ele sunt declarate monumete istorice, cum este şi imobilului a cărei faţadă s-a prăbuşit ieri, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Până acum, în Bucureşti au fost consolidate 18 clădiri cu risc seismic destinate locuirii şi peste 40 în care funcţionează instituţii publice.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign