Municipalitatea rămâne cu ultimatumul, bucureștenii cu zona Eroilor blocată

19 februarie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Chiar în prima zi de Crăciun, primarul interimar al Bucureștiului, Răzvan Sava, făcea o vizită de lucru în zona Eroilor. Pe atunci, domnia sa afirma că cei de la Astaldi, firma care construiește magistrala a cincea de metrou, lucrau cu avânt pentru punerea în siguranță a zonei, deşi nu se ştia foarte clar care era situația în subteran.

Tot primarul interimar mai afirma că le-a reiterat constructorilor punctul de vedere al Municipalității potrivit căruia data avansată de către Astaldi pentru punerea în sigurantă a zonei Eroilor, 22 martie, este inacceptabilă și că Primăria Capitalei le acordă constructorilor timp până la 15 ianuarie, pentru reluarea circulației.

Ulterior, la jumatatea lunii ianuarie primarul Răzvan Sava le-a cerut constructorilor ca lucrările să fie gata până pe 15 februarie.

Astăzi, Bulevardul Eroilor este tot închis circulației rutiere, între intersecția cu Bulevardul Eroii Sanitari și Podul Eroilor. Mai mult decât atât, în fiecare zi, apar noi şi noi restricții, garduri de tablă, de sârmă sau pur si simplu formate din balize.

Chiar şi pietonii care trec zilnic prin zonă sunt dezorientaţi dimineața, căutând noi trasee pentru a ajunge la lucru sau la școală, mai ales că în apropiere se află Facultatea de Medicină şi Spitalul Universitar.

Spre exemplu, dacă ai venit cu metroul până la Erorilor dar ai treabă în zona străzii Carol Davilla, trebuie să urmezi un traseu complicat prin curtea Spitalului Universitar şi apoi prin cea a Facultății de Medicină. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că, în zona calamitată, iluminatul public nu funcționează, iar cei care întră devreme la serviciu orbecaie prin întunericul dimineții, riscând să îşi rupă picioarele din cauza diferitelor obstacole, de la borduri, până la treceri peste conducte, instalate desigur constructori.

Așadar, Municipalitatea a rămas cu ultimatumul adresat constructorilor magistralei a cincea de metrou. Aceştia din urmă îsi văd de treabă cum vor ei, fără a da socoteală nimănui, iar bucureștenii rămân cu o zonă deosebit de importantă blocată total pentru traficul rutier şi foarte greu accesibilă pentru pietoni.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign