Încântătoarea Dâmboviţă, traversând Bucureştiul, pe segmentul curbat dintre IML şi Podul Mărăşeşti.

02 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Încântătoarea Dâmboviţă, traversând Bucureştiul, pe segmentul curbat dintre IML şi Podul Mărăşeşti.
Ne putem închipui că imaginea este îngheţată în timp: malurile de pământ, înierbate, gardurile din fontă ce despărţeau canalul de trotuarele Splaiului, liniştea unei plimbări prin zonă, toate erau neschimbate în ultimii 80 de ani ai acelei vremi. Peisajul a rămas acelaşi chiar şi câţiva ani după…
În partea stângă, sub coronamentul copacilor, se ivea imobilul de la nr. 71, o construcţie ridicată înaintea Marelui Război.

Cel mai nou element costruit din imagine era clădirea din capătul perspectivei, un imobil cu două etaje şi mansardă, de influenţă pariziană, ridicat în perioada interbelică. Acela era imobilul de la nr. 73, Splaiul Unirii, o construcţie de colţ, la intersecţia cu străduţa în pantă Dinsârbi (găsiţi în comentarii o fotografie şi o secvenţă de film în care apare această clădire).

foto: George Şerban (albumul „En flânant à Bucarest”, publicat în 1968)

via „Bucureşti minus 50” (Facebook)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign