Aglomeratie, stres, nervi, timp pierdut, poluare

16 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Soselele Iancului si Pantelimon sunt in reabilitare de aproape 3 ani, spre disperarea locuitorilor din cartier dar si a soferilor nevoiti sa tranziteze zona.
Mai precis lucrarile au debutat in iunie 2o13 si ar fi trebuit finalizate in toamna lui 2o14.
Pe Iancului, adica pe o distanta de aproximativ 3 statii de tramvai, constructorul a reusit sa se intarzie doar un an, receptia avand loc toamna trecuta.
Pe Pantelimon se pare ca ar mai fi nevoie de inca vreo 6 luni de munca, noul termen avansat de municipalitate pentru finalizarea proiectului fiind luna septembrie, adica 2 ani întarziere fata de termenul initial. Practic in 3 ani de zile constructorul a izbutit performanta de a reface cam jumatate din linia de tramvai dintre intersectia Pantelimon- Chisinau si Granitul si de a redesena carosabilul si trotuarele.
La iesirea din oras proiectul includea amenajarea unui park&ride, unde oamenii care vin din provincie sa-si lase masinile si sa-si continue calatoria fie cu tramvaiul, fie cu autobuzul, fie cu metroul, candva, cand magistrala a 5-a va ajunge aici. La parcare nu mai lucreaza nimeni de circa o jumatate de an, transmite colegul nostru, Radu Sofran. In afara unei gropi si a unor utilaje lasate in paragina, dupa cum se vede si in imagini, nu se intampla nimic.
Conform cele mai optimiste previziuni calvarul soferilor va continua cel putin pana in toamna, desi soseaua are teoretic 3 benzi pe sens in momentul de fata pe mari portiuni de drum traficul auto se desfoasoara doar pe o banda. Dimineata este un cosmar sa vii dinspre DN 3, de exemplu din Pantelimon sau Branesti si sa incerci sa ajungi in oras. Seara situatia se inverseaza. Un drum care in mod normal, in conditiile unui trafic fluent, ar dura nu mai mult de 15 de minute, se strabate in peste o ora si jumatate.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign