Biserica Dobroteasa încă domina, în august 1985, frontul Căii Văcăreşti, în zona bulevardului Mărăşeşti, în ciuda vegetaţiei din aceste scuaruri.

30 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Biserica Dobroteasa încă domina, în august 1985, frontul Căii Văcăreşti, în zona bulevardului Mărăşeşti, în ciuda vegetaţiei din aceste scuaruri.
Biserica fusese avariată de cutremurul din 1977, în special în zona turlelor. Cu toate că s-au luat la vremea respectivă măsuri de reparare (se poate observa că două dintre cele trei turle sunt renovate), aceste lucrări au fost sistate în 1983, biserica trebuind a fi demolată, conform planurilor de sistematizare.
În prim-planul fotografiei, stânga, imobilul de la nr. 99 era o clădire neo-clasică construită la începutul secolului al XX-lea, care scăpase de sistematizarea Căii Văcăreşti din perioada interbelică. Nu acelaşi lucru se întamplase cu frontul de pe partea dreaptă; imobilele de la nr. 90-96 făceau parte din seria de construcţii de anii ’20 care au apărut pe Calea Văcăreşti.
Pe acest segment, calea se lărgea, rezultând un scuar de verdeaţă, pe lângă care treceau tramvaiele 1, 17, 22.
Camionul cu muncitori, din dreapta, urma să intre pe str. Hameiului, după imobilul de la nr. 96.

Singurul aspect pozitiv al acestei fotografii, în raport cu prezentul, este faptul că biserica este încă în picoare, pe locul ei original şi a fost renovată. În schimb, toate celelalte elemente de aici au dispărut…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign