Calea Văcăreşti, de vizavi de Biserica Dobroteasa.

17 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Calea Văcăreşti, la intersecţia cu Str. Dobroteasa, de unde este luată fotografia, iar în faţă bifurcaţia Str. Splaiului, aflată relativ în prelungirea Str. Lt. Col. Dumitru Papazoglu.
În partea dreaptă a fotografiei, lotul fusese recent eliberat prin demolarea casei de la nr. 102, Calea Văcăreşti, de vizavi de Biserica Dobroteasa. Nu sunt clare motivele, aceasta fiind în picioare câţiva ani după cutremurul din ’77, iar zona urma să fie demolată abia la începutul lui 1987. În spatele lotului, prima casă de pe Str. Splaiului, la nr. 1, avea un foişor interesant, pe două niveluri, deasupra intrării.
În centrul fotografiei, ansamblul de clădiri eclectice de la nr. 104, cu decoraţiuni aparte, care înconjura în formă de U construcţia de la nr. 106 (nu apare în poză, fiind demolată treptat începând de la stradă).
Perspectiva este închisă în stânga cu o casă specifică anilor 1900, în care funcţiona o Alimentară cu post telefonic public (la nr. 101).

foto: Cristian Popescu (1985)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign