Corporatismul de bloc

11 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
de Constantin Gheorghe

 

Avem, cică, un nou șef de bloc. Un tânăr frumos și liber, cu bani, se pare, de vreme ce, după ce a cumpărat apartamentul în care locuiește acum, l-a renovat, și pentru că nu i-a plăcut cum a ieșit, l-a mai renovat odată! Iar prima lui grijă-într-un bloc care începe să-și arate vârsta, și are nevoie de multe-a fost să pună porți cu telecomenzi, cartele de intrare, camere de luat vederi și senzori de mișcare.

Niște unii s-au chinuit să monteze chestiile astea vreo patru luni. Timp în care a exista un anunț, ceva de genul ”În curând inaugurăm imbecilitatea, treceți pe la administrație și luați cheile, cartelele și telecomanda”. Bine, am trecut de patru ori. Și nu mi-a folosit la nimic. Adică n-am nici noile chei, nici cartela, și cu atât mai puțin telecomanda.

Ieri încă lucrau la porcăria aia. Azi, un isteț a pornit-o. Fără să anunțe pe nimeni, fără să se asigure că toți din bloc-trei scări!-au chei și celelalte, și, ce-i mai frumos, fără să o anunțe nici pe administratoare. Nu că ar fi făcut ea ceva: în afară de tăiat chitanțe, slabă speranță!

Iată-mă prizonier! Stând ca un idiot în ploaie, și așteptând să găsesc pe cineva să-mi dea libertatea de a ieși din curte, pentru că butoanele de comandă manuală a încuietorii NU funcționează! Dar ce faci în caz că trebuie să intre o ambulanță, să intervină cineva de la SMURD, să scoți un bolnav din casă?

Dar dacă e ordin de sus, cu plăcere! Corporația s-a mutat la bloc! Halal!

Epilog: mă întâlnesc cu vecina care locuiește cu un etaj mai jos. Discuția, pe aceeași temă: intrările și ieșirile. Are doi copii, elevi la generală. ”Și cum fac eu cu ei? Tot cu telecomanda?” Râsul dracului a fost când am ajuns la partea cu ”de ce nu ne-au anunțat că se pornește mustăria?” La care răspunsul a fost genial: ”Ne-au anunțat. Cică ne-au trimis anunțul pe e-mail!”

Bă, nu se poate! Înflorește corporatismul ceva de speriat! Doar că eu-și vecina-ca mari consumatori de Internet, am primit fix o laie pe e-mail!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign