Imobilul de la nr. 90, din Calea Văcăreşti, îşi trăia ultimele luni de existenţă, la colţul intersecţiei cu Bd. Mărăşeşti.

23 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Imobilul de la nr. 90, din Calea Văcăreşti, îşi trăia ultimele luni de existenţă, la colţul intersecţiei cu Bd. Mărăşeşti. Vedem cum proprietarii scoteau foile de geam din tocurile ferestrelor. La fel urma să se întâmple cu frontul estic, numerele impare, de lângă biserica Dobroteasa. Una dintre clădirile de aici era blocul interbelic de la nr. 95, a cărui umbră o putem vedea pe asfalt.
În partea stângă, cu o cofetărie Cireşica la parter, imobilul de la nr. 92 completa, alături de nr. 94-96, un front masiv de imobile colective, până în strada Hameiului.
De partea cealaltă a intersecţiei, în schimb, frontul nordic al Bd. Mărăşeşti începuse a fi demolat. În primă fază, se demolau clădirile interbelice. Casa parter cu patru ferestre, nealiniată la trotuarul bulevardului, făcea parte dintre clădirile antebelice care defineau vechea stradă Radu Vodă, înaintea sistematizării din vremea lui Carol al II-lea. Aceasta, cât şi vecina din dreapta, de la Mărăşeşti 145, îşi aştepta, la vedere, crunta soartă… În spatele acestor construcţii timpurii, blocul interbelic cu 3 etaje, de pe Pitagora 33, părea deja dezafectat. Cei care stăteau la ultimul etaj, cu vederea spre Splai, aveau probabil o perspectivă inedită asupra canalului Dâmboviţei, care făcea o curbă în dreptul IML-ului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign