Leonardo da Vinci avea un program special de somn, care îi asigura o eficiență maximă la lucru

05 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Societate

Adevărat simbol al Renașterii, Leonardo da Vinci era în același timp artist, om de știință, muzician, poet, inventator, filozof, inginer. Mulți și-au pus întrebarea cum a putut lucra așa de eficient în atât de multe domenii diferite. A fost fără îndoială un geniu, dar avea și o metodă deosebită de odihnă, un program special de somn, relatează 7sur7.be.

Creatorul „Giocondei” era adept al somnului „polifazic”, adică nu își împărțea zilele în două perioade, veghe și somn, ci în mai multe compartimente. Foarte productiv, da Vinci dormea numai 15 minute o dată la patru ore. Metoda poate fi reprodusă, cu diferite adaptări.

Site-ul Terrafemina descrie patru obiceiuri de somn ce ar putea fi utile celor care vor să își ocupe cât mai eficient perioada de veghe:

—metoda Dymaxion constă într-un somn de 30 de minute o dată la șase ore;
—metoda Uberman — 20 de minute din patru în patru ore;
—metoda Everyman — un somn de trei ore noaptea și de trei ori câte 20 de minute în timpul zilei;
—metoda Siesta — cinci ore noaptea și o oră și jumătate după-amiaza.

sursa-http://www.agerpres.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign