Călătoriile fantastice ale Baronului Münchhausen la Opera Comică pentru Copii

28 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Să pornim într-o călătorie fantastică alături de Baronul Münchhausen. Vizităm Europa, întâlnim personaje fabuloase în călătoriile noastre și ajungem și pe Lună. Da, ați citit bine – chiar și pe Lună. Ne bucurăm de decorul din foaierul Operei Comice pentru Copii, unde intrăm în lumea fantastică a năstrușnicului baron.

Foaier

Münchhausen este irealul, imaginaţia lui depășește toate limitele. Îl știm pe Pinocchio, care minte pentru a ieşi din încurcături; Münchhausen inventează lumi noi, invențiile lui creează povești şi ne dezvoltă imaginaţia. Tot astfel este şi muzica lui Dan Dediu, o creație continuă, o trecere dintr-un registru în altul, o traversare a istoriei muzicii, de la baroc, până în zilele noastre. Compozitorul îşi asumă şi conducerea muzicală a acestei partituri complexe.

Spectacolul este unul modern, pe o temă clasică, iar noile tehnici de scenă sunt parte a întregii producţii. Coregrafia este semnată de Răzvan Mazilu, scenografia de Andreea Rotaru (decoruri) şi Daniela Drăgulescu (costume). Pregătirea muzicală este asigurată de Adriana Maier.

Povestea Baronului mincinos, spusă prima oară de germanul Rudolf Erich Raspe în 1785, “este mai actuală ca oricând în era computerului, Internetului şi a comunicării instantanee prin smartphone”, ne spune Dan Dediu, autorul acestei poveşti muzicale “pentru mari şi mici, pentru copii şi adulţi, pentru optimişti şi pesimişti”.

‘Entuziasmul și tenacitatea regizorului Cristian Mihăilescu, care timp de doi ani a insistat să iau în considerare o nouă ‘recitire’ a operei mele, căreia să îi dea o viziune imagistică hi-tech, după cum i s-ar potrivi subiectului acestei opere în epoca noastră, au fost cele două motoare ale spectacolului. Entuziasmul regizorului a fost îmbrățișat cu multă căldură de către cântăreți, instrumentiști, dansatori, creatorii costumelor, decorului și coregrafiei, precum și de către directoarea Operei Comice pentru Copii, soprana Felicia Filip, căreia i se datorează această producție. Iată că, după premiera berlineză din 2002 și cea bucureșteană din 2004, o nouă producție a operei de cameră Münchhausen — Stăpânul minciunilor coboară în mijlocul publicului. O operă pentru mici și mari, pentru copii și adulți, pentru optimiști și pesimiști’, a declarat Dan Dediu, compozitorul si dirijorul operei.

Copii cu vârste între 14 și +100 ani, sunt așteptați pe 1 Aprilie, de Ziua Păcălelilor, să ne bucurăm de minciunile acestui inventiv Baron, iar călătoria continuă pe 2 și 3 aprilie.

spectacol-Munch

Munchhausen-

Maria B.

Foto: Alexandra Jitariuc Photography

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign