Povestea scenografiei pentru copii

18 martie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Când eram mai mică, îmi doream să văd cum se pune la cale un spectacol, să aflu ce este în spatele cortinei, care sunt pașii care duc la realizarea magiei pe care o vedeam pe scenă.
Am rămas cu această dorință care mi-a fost îndeplinită sâmbătă dimineța, în cadrul unui atelier de scenografie, organizat în salonul Mozart, care este un loc de poveste, de la Opera Comică pentru Copii. Doamna Felicia Filip și artista Bogdana Pascal ne-au întâmpinat pe scena din salonul Mozart cu zâmbetul pe buze și magnolii la fereastră.
După o introducere în lumea spectacolului, doamna Felicia i-a predat ștafeta doamnei Bogdana, care a început să ne vorbească de ce înseamnă scenografie. Copiii, cu urechile ciulite și ochii mari, aflați în primele rânduri, au început imediat să pună întrebări și să spună ce știu, dar nu oricum, ci cu mâinile ridicate, ca la școală, așteptând cuminți să le vină rândul. Pentru că tot am adus vorba de școală, unde copiii învață multă teorie, existența unui astfel de atelier este binevenită, deoarece îi învață lucruri practice.
Au fost împărțiți în patru grupuri: unul de lumini, unul de sunet, unul de decor și unul de costum și machiaj. Fiecare grup de copii era ghidat de un profesionist în domeniu, de la Opera Comică. Am citit un fragment dintr-o carte, am început sa punem la cale decorul, luminile, sunetul, costumele și machiajul, extrem de important. Am râs, am repetat, am luat-o de la capăt, iar la final s-a lăsat cu aplauze, reușind să punem în scenă un fragment din piesa ”Evadare din biblioteca domnului Limoncello”.
Copiii au plecat mulțumiți, discutând cu părinții rolurile pe care le-au avut și ”provocările” pe care le-au întâlnit în cadrul atelierului de scenografie. Iar noi, adulții, am fost recunoscători pentru această introducere în lumea specatcolului oferită de o profesionistă în domeniu.

Maria B.

BogdanaPascal_Scenografie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign