Biserica Dobroteasa, restaurată complet.

18 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Biserica Dobroteasa, restaurată complet. Lucrările de renovare şi consolidare începuseră după ce a fost afectată de cutremurul din 1977, însă au fost sistate după elaborarea planului de sistematizare a zonei, la începutul anilor ’80, care prevedea demolarea acesteia.
Scuarul din faţa bisericii a suferit modificări, nu mai păstrează aproape nimic din vechea configuraţie a amenajării, ba mai mult, lângă pridvor a apărut şi un adăpost pentru lumânărar (?!)
În spate, blocurile ridicate în anii ’80, multe finalizate după Revoluţie, formează ansambluri anoste peste vechiul ţesut urban, peste fostele străzi Lt. Col. Papazoglu, Al. Vlahuţă, Cpt. P. Ştefănescu, I. Procopiu, chiar şi Dobroteasa.
La şosea, segmentul din dreptul bisericii păstrează, relativ, alinierea la vechea Cale Văcăreşti. Noul Bd. Mircea Vodă respectă, local, traseul fostei căi.

foto: Cartierul Evreiesc (apr. 2015)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign