Calea Văcăreşti spre biserica Dobroteasa

24 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Calea Văcăreşti, spre biserica Dobroteasa, fotografiată din intersecţia cu str. Cerbului.
La stânga, fiind în mare parte în afara cadrului, era imobilul de la nr. 110. Corpul clădirii ieşea din aliniament, întâmpinând parcă trecătorii de pe acel trotuar. Colţul cu Cerbului era liber, aparţinea spaţiului public, doar un copac marca limita fostei fundături de la începutul secolului al XX-lea, care a devenit apoi stradă, făcând legătura Aurora şi Splaiul…
În depărtare, de partea stângă, imobilul de la nr. 96, la intersecţia cu str. Hameiului, se putea vedea în întregime, cele două loturi din faţa bisericii Dobroteasa erau libere (la nr. 100 era o popicărie, iar casa de la 102 fusese demolată de puţin timp).
În centrul imaginii, casa de la nr. 105, în stil neo-clasic, care adăpostea un dispensar TBC; era urmată de o clădire cu aspect modernist, probabil că îi fusese modificată doar faţada pentru a corespunde noii funcţiuni (era Atelierul „Răsăritul”).
De partea dreaptă se vedea o frântură din imobilul de la nr. 107, învecinat cu un teren viran, unde fusese demolată de ceva vreme o casă construită la jumătatea secolului al XIX-lea.

foto: Cristian Popescu (1983)

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign