Copiii se jucau fotbal în „Rondul” de la intersecţia străzilor V. A. Ureche (stânga-dreapta) şi Şoimăreştilor (spate-faţă).

06 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Copiii se jucau fotbal în „Rondul” de la intersecţia străzilor V. A. Ureche (stânga-dreapta) şi Şoimăreştilor (spate-faţă). Poarta era desenată pe zidul casei din stânga, de la Şoimăreştilor 15.
În dreapta era imobilul masiv de pe V.A. Ureche, de la nr. 17, o clădire simetrică, cu un plan în formă de hexagon alungit; din stradă se putea vedea jumătate din ea. Din planuri reiese că avea şi adresă pe Şoimăreştilor, la nr. 18.
Frontul străzii se continua cu nr. 20-22, vizibile în faţă, pe partea dreaptă, până la intersecţia cu str. B. P. Haşdeu, cu frontul ei vestic acoperit de arbori deşi, exact ca şi astăzi, în dreptul Institutului de Biologie. Din păcate, intersecţia fotografiată a fost în interiorul perimetrului demolat pentru a elibera perspectiva către Casa Republicii…

Mulţumim doamnei Madalina Bragadireanu pentru această fotografie inedită, de la sfârşitul anilor ’70 sau începutul anilor ’80.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign