Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Cum să trăieşti alături de o persoană toxică… fără să fii afectat

08 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Societate

Persoanele care ne afectează negativ pot fi întâlnite peste tot: la locul de muncă, acasă, pe stradă sau… putem fi chiar noi. Conform psihologilor, caracteristicile comune ale acestora constau în faptul că sunt persoane cu „stimă de sine scăzută şi o enormă frustrare: sunt blocate în durere şi în resentiment”. Nivelul de dezvoltare a personalităţii este diminuat, precum în cazul adolescenţilor care-şi văd acţiunile, dar nu şi consecinţele a ceea ce fac.

O altă caracteristică este că dau dovadă de o empatie redusă şi, în plus, nu sunt adeptele introspecţiei; pentru ele, greşeala este întotdeauna a celorlalţi şi nu a lor.

În acest sens, psihologii ne sfătuiesc să fim investigatori privaţi ai propriului comportament. Trebuie să începem să spunem „da” sau „nu”, adică să învăţăm să punem limite în orice fel de relaţie am fi implicaţi.

Trebuie să ne recuperăm drepturile asertive, dreptul de a greşi, de a ne asocia cu cine dorim şi să evităm să fim manipulaţi.

Într-o relaţie profesională, ceea ce trebuie să facem este să nu ne implicăm afectiv. Însă, este bine pentru relaţiile noastre de orice fel, să fim cordiali.

Sursă: Rador

http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign