Ghid Urban: Cum să f… traficul în Bucureşti duminica!

03 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

de Mitică Chirigiu

Paşii sunt simpli, ai nevoie doar de voinţă:

  1. Apare o multinaţională (condusă de câţiva corportişti bătrâni dar cu suflete de hipsteri) care  stoarce de la clienţi fiecare bănuţ dar oferă servicii de rahat.
  2.  La şedinţa boardului se gândesc că au o căruţă de bani pentru promovarea companiei, dar în acelaşi timp vor să o umanizeze, să o aducă mai aprope de fraieri.
  3. Mai apare vreun tinerel frumos şi liber sau vreo domniţă botoxată de la marketing cu propunerea să se facă un eveniment cu ceva legat de sport: fotbalul e prea vulgar, prea de bugetari; ciclismul e prea folosit de tineri plus că a mai fost un eveniment de curând; deci rămâne maratonul – ce poate fi mai corporatist?
  4. Se contactează o firmă de PR, cu care au mai făcut treabă buna, cu o echipă formată din profesionişti cu retard funcţional (se acceptă la Univ Spiru H) coordonată de vărul lui Zgonea, care se apucă de concept şi promovare.
  5. Se depune cererea de autorizare a evenimentului la Primăria Generală, unde se întocmeşte Comisia de avize. Daca e să pui în aceeaşi cameră doi funcţionari plictisiti din primărie 200%+un poliţist de rutieră 100%+un jandarm 100%+un poliţist local 100%+un ISU 100%+ pe cineva de la salubrizare 100% = 700% prostie şi incompetenţă.

Cum dracu să nu-ţi treacă prin cap că e posibil, fie şi duminica, dacă blochezi un traseu de 10 km în plin centrul capitalei (plus străzile adiacente), să nu f… tot traficul din oraş?

Hai, înţeleg că aia de la Uniqa sunt idioţi şi nu au fost în stare să îşi facă o campanie de informare, ca să nu rămânem noi ăştia câteva mii,  blocaţi în trafic ca proştii. Bai boilor, avem toţi net pa` telefon sau televizoare color acas – o simplă reclamă sau ştire era de ajuns!

Dar vina este a incompetenţilor de la primărie care au autorizat evenimentul pe traseul cerut de organizatori – traseul ală ce se intinde pe tot centrul şi care împarte Bucureştiul în două. Tembelilor, e plin de stadioane sau alte trasee de maraton în oraş, că nu e primul eveniment de acest gen, luaţi unul mai vechi cu copy-paste şi era ok! Nici la parada de 1 decembrie nu a fost asa haos.

În loc să puneţi sutele de polişti locali să blocheze intersecţiile mai bine îî învăţaţi să dirijeze circulaţia. Prostie şi incompetenţă presărată din belşug cu multă fudulie locală!

În general duminică dimineaţa, noi fraierii, care muncesc în timpul saptămânii, ne facem cumpărăturile.

Degeaba v-am umplut  frigiderele de carne că sigur vă doare-n dos, de la primaru` nou interimar la ultima secretară.

P.S. Prima masură de bun simţ ar fi ca autorităţile să-i oblige pe organizatori să publice informaţii despre event pe cel puţin două siteuri de ştiri, să apară un spot pe cel puţin două televiziuni şi radiouri naţionale şi două ziare tiraj naţional, iar anunţurile să dureze cel puţin o săptămână.
IMG_3535 IMG_3537 IMG_3539

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign