Bucurestii Vechi si Noi

Podul Izvor de peste Dâmboviţa, în a doua jumătate a anilor ’70.

01 aprilie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Podul Izvor de peste Dâmboviţa, în a doua jumătate a anilor ’70. Se demaraseră lucrările de construire a primei magistrale de metrou din Bucureşti. Circulaţia de pe Splai fusese parţial închisă,panourile metalice pentru delimitarea şantierului erau montate, iar o parte din armăturile pentru structura staţiei Izvor și a tunelului fuseseră aduse la faţa locului.
Imobilul din extremitatea stângă, din str. Izvor, nr. 16, alături de cele din spatele său, cuprinse între Splai și Izvor, aveau să fie demolate ca urmare a lucrărilor la magistrală şi sistematizare a canalului Dâmboviţei. De asemenea, podul din imagine urma să dispară pe perioada lucrărilor, acesta fiind reconstruit târziu în anii ’80.
În colţul dreapta sus, pe Uranus, se vedea clădirea masivă a Şcolii Romanescu (nr. 124), iar dincolo de ea, clădirile Arsenalului Armatei.

Tramvaiul care venea de pe str. Uranus, cotind spre Izvor, era probabil 8 sau 25, iar cel care traversa podul ar fi un 12. Un al treilea tramvai tocmai oprise în staţia ITB Uranus, în dreptul Arhivelor Statului; dacă urma să traverseze podul, ar fi putut să fie al liniei 2, 3 sau 20.

Fotografia a fost luată din Palatul Ligii Culturale, cu Teatrul Bulandra la parter, în iarna anilor ’76-’77.

foto: Dinu Lazăr

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign