Am înfrânt comunismul și la Piața Presei!

31 mai 2016 [Raiden] Bucurestii noi

Președintele Iohannis a inaugurat un monument gigantic, inutil și extrem de costistor în Piața Presei din București. Nu e plătit din buzunarul lui, ci din buzunarul cetățenilor, deci totul ok.

Am mai vorbit despre investiția asta proastă la final de decembrie 2015, când a început instalarea Aripilor .

Monumentul „Aripi”, mai înalt decât Arcul de Triumf și care strică perspectiva spre Casa Scînteii (Presei), a costat 3 milioane de euro. Voi ați văzut vreodată cum arată suma asta, 3 milioane de euro? Nici noi. Mai trist e că pentru un monument anticomunist, arată extrem de comunist, prin formă, culoare și dimensiune megalomanică. Am înfrânt comunismul și la Piața Presei!

Prin comparație cu actualul monument, statuia lui Lenin (care a stat pe soclu în Piața Scînteii între 1960 și 1990) era mult mai bine proporționată. Oricum, nu se știe pe unde mai e statuia asta. Bucureștiul și România nu merită un muzeu sau o galerie a statuilor comuniste, mai bine le pitim/topim și facem statui anticomuniste gigantice care l-ar face invidios și pe Stalin.

Felicitări, încă o lovitură dată comunismului (care a încetat în România în decembrie 1989), pe foarte mulți bani publici care ar fi putut fi folosiți în rezolvarea altor probleme, mult mai stringente.

Edit: Maestrul Rareș Bogdan laudă monumentul ăsta în direct la Realitatea TV.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign