O imagine din 1905 cu strada Cazărmii

06 mai 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa foto: ANR
sursa-Cartierul Uranus

O imagine din 1905 cu strada Cazărmii, privită din locuinţa unui anume Teodor Georgescu. Cadrul surprinde o curte a aceluiaşi proprietar, care deţinea şi terenul de peste drum. Aceasta era la poalele unui vechi zid de incintă care îngrădea cândva domeniul bisericii Dealu Spirei Vechi.
În anul realizării fotografiei, terenul de dincolo de ziduri era în proprietatea familiei Bagdat, de unde şi denumirea mai târzie a intrării Bagdad. Între acest domeniu şi Spirea era un vast teren pe care se cultiva viţă de vie, aparţinea Bisericii.
Pe culmea dealului se vedea spatele clădirilor din strada Militarilor. Casa din extremitatea dreaptă, din strada Cazărmii, aflată atunci în proprietatea unui anume N. Mărăcine, a rămas în picioare până în momentul demolărilor pentru ridicarea Centrului Civic. Relativ vizavi de casă, era accesul spre fundătura Emigratului, cunoscută mai apoi sub denumirea de Banul Mihalcea.

sursa: ANR

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign