Bucuresti 3D 1913

13 iunie 2016 Alex Galmeanu Bucurestii vechi

Chiar daca genul acesta de fotografie se intampla sa fie destul de raspandit in perioada, fiind considerat un foarte spectaculos mijloc de amuzament, aceste imagini depasesc granita unei simple distractii. Avem in fata documente importante, imagini care ne ofera un unghi de vedere aparte si foarte personal. Camera pare ca substituie o persoana care se afla aproape de oameni si evenimente.

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Fotografiile sunt realizate pe Calea Victoriei, trei dintre ele foarte aproape de Palatul Regal in forma lui de dinainte de 1937 (si de incendiul din 1927), iar a patra este realizata in fata Teatrului National (Hotel Novotel in ziua de azi). Imaginile de la Palatul Regal surprind scenele unei manifestatii militare. Vedem ceea ce pare a fi o parada cu fanfara, putem observa militari in uniforme, dar si trecatori de mai toate categoriile. La Teatrul National vedem trasurile ce asteptau clienti, piata Treatrului fiind, se pare, un fel de statie pentru aceste trasuri.

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Unii dintre voi probabil stiu ca imaginile stereografice reprezinta o tehnica prin care se poate reda iluzia de profunzime a spatiului cu ajutorul a doua imagini privite in acelasi timp printr-un vizor dedicat. Imaginile sunt fotografiate special in acest scop, cu ajutorul unei camere bi-obiectiv, una pentru ochiul stang si cealalta pentru ochiul drept.

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

Palatul Regal, Bucuresti, 1913

 

Spre amuzament, atasam o serie de gif-uri animate realizate prin redarea rapida a cadrelor stanga-dreapta, in asa fel incat iluzia de profunzime sa poata fi mult mai usor inteleasa.

1913_3d_01_DR 1913_3d_04_DR 1913_3d_05_DR

___________

mai multe pe http://www.muzeuldefotografie.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign