Fosta stradă Carol, într-o ipostază inedită la începutul anilor ’60

23 iunie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
sursa-Cartierul Evreiesc

foto: Pompiliu Gâlmeanu (anii ’60)

Fosta stradă Carol, într-o ipostază intermediară inedită de la începutul anilor ’60, când clădirile cu prăvălii, de la numerele impare, încă erau în picioare. Pe locul scuarului din stânga era, cu puţin timp în urmă, şi cealălalt front. Traseul străzii pornea încă din Calea Victoriei, fiind format din segmentul actual al str. Franceză.
La dreapta curbei din prim-plan era intersecţia cu str. Negru Vodă. Clădirea din depărtare, care avea o cupolă, se afla la colţul cu str. Spaniolă, care dădea în şerpuita stradă Banu Mărăcine. De asemenea, mai era str. Israelită (numită apoi segment al str. Banu Mărăcine), care dădea în bd. G. Coşbuc, în dreptul bisericii Sf. Ioan Nou.
Tot acest construit a dispărut în prima jumătate a anilor ’70, înaintea ridicării primului corp al magaziunului Unirea.
În depărtare, de partea stângă a bd. 1848 (I. C. Brătianu, azi), se vedeau clar blocurile moderniste de anii ’60, înglobate azi în frontul arterei principale.

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign