Nottara joacă la Kisvárda

21 iunie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Noutati Editoriale

Teatrul Nottara participă la festivalul organizat în micul oraș Kisvárda, din nord-estul Ungariei, care a ajuns la cea de a 28-a ediție. Intre 17 și 25 iunie se vor întâlni aici invitați din România, Serbia, Slovacia și Ucraina.

Menit să recunoască meritele artistice ale oamenilor de teatru maghiari din țările vecine Ungariei, anul acesta festivalul îl va omagia, prin vocile oficialităților centrale și locale, pe regizorul Tompa Gábor.

In 25 de ani de directorat, el a reușit să facă din Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, una din instituțiile artistice de prestigiu ale României. In aceeași perioadă, regizorul clujean a format câteva generații de artiști, atât în calitate de mentor al celor care au pășit pe scena teatrului, cât și de profesor universitar, în România, dar și în Statele Unite.

Producția Teatrului Nottara, pe textul lui Eugène Ionesco, Noul locatar, poartă semnătura regizorului omagiat în acest an și va fi prezentată publicului ungar în data de 21 iunie.

Orice vorbitor de limbă maghiară (și numai el) poate afla mai multe detalii, accesând site-ul Festivalului de la Kisvárda: http://szinhaz.w3h.hu/tartalom/eugene-ionesco-new-tenant-az-uj-berlo

 

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign