Hai să nu irosim banii publici pe mofturi.

 

sursa foto-Gabriela Firea

Abia acum iată o tâmpenie din partea primarului general Gabriela Firea. După ce spațiul verde dintre Spitalul Colțea și Ministerul Agriculturii a fost betonat ca să se facă chermeze acolo în timpul lui Liviu Negoiță, primar PDL al sectorului 3 (2004-2012) și s-a trântit acolo o vioară gigantică (investiție inutilă și amenajare extrem de slabă a Pieței Universității), continuată sub actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), Firea vrea Piațeta Radu Beligan, actor decedat recent.

Fostul primar general Sorin Oprescu a amenajat mai jos de Universitate porcărioara de Piațeta Timpului lângă Magazinul Cocor, pe b-dul Brătianu și a așezat acolo stele ca pe Hollywood Walk of Fame dedicate actorilor români. Evident că Radu Beligan a primit o stea, deci mega apreciere în buricul târgului.

Considerăm mult prea grăbită și nepotrivită această decizie, pentru că:

1. Personalitatea lui Beligan e încă controversată, urmând a se determina dacă actorul a colaborat sau nu cu fosta Securitate.

2. Piața Universității are nevoie de un singur lucru: reconstruirea monumentului I. C. Brătianu în rond (distrus de comuniști), proiect aprobat de CGMB acum câțiva ani, dar abandonat. Și să nu mai atârne bannerele alea scârboase și să nu ne mai paraziteze panourile publicitare amplasate aiurea. Hai să aerisim spațiul.

3. O eventuală Piațetă Beligan inclusă în Piața Universității ar fragmenta și mai mult spațiul urban. Piața Universității, loc istoric extrem de important al Bucureștiului, trebuie să aibă o amenajare unitară. Arăta mai bine spațiul ăsta acum 40-50 de ani decât acum.

Hai să nu irosim banii publici pe mofturi.