Nu, nimeni nu face minuni.

11 iulie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
de Constantin Gheorghe

Nu, orice ar crede turma de idioți, care formează cretinosfera, nu consilierii, primarii, parlamentarii, miniștrii, premierul sau președintele construiesc pasaje, școli, spitale, străzi, autostrăzi, căi ferate, locuințe sociale și ce mai are nevoie o societate normală pentru a funcționa. Nu, ei doar stabilesc prioritățile, și finanțează proiectele executate din bani publici. De construit construiesc niște chestii numite firme de construcții, după planuri întocmite de alții, care-și zic arhitecți și ingineri proiectanți. Iar firmele alea sun populate cu o specie pe cale de dispariție, ce-i drept: muncitorul. Specie pe care în loc s-o ocrotească, plătind-o decent, tovarășii patroni o decimează, din prostie și din lăcomie.

Așa că strânsul de gât pentru proiectele nefinalizate de ani de zile trebuie să înceapă cu firmele care execută lucrările. Care au avut și bani, și înlesniri fiscale, și ce-au vrut, dar degeaba. A, și încă ceva: nu mă luați cu mita primită de ”oficialități” pentru contracte drept explicație pentru prețurile aberante practicate de constructori și pentru calitatea slabă a lucrărilor. Mita ei o dau, ca s-o ia ”oficialii”. Iar calitatea este proastă pentru că ei sunt niște proști, care nu știu meserie, lucrează cu oaste de strânsură, la aproape negru, nu investesc în pregătirea muncitorilor, și tot așa.

Asta, că nu mai pot cu ”Firea e vinovată că nu s-a făcut pasajul de la Piața Sudului”. Bă, nu e Samantha, din ”Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”, să strâmbe din năsuc și să crească infrastructura. Nu, nimeni nu face minuni. E cu muncă și inteligență, nu cu chiul și prosteală.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign