o logică proastă

25 iulie 2016 [Raiden] Bucurestii noi

Primărița Firea are doar parțial dreptate în a închide proiectul Via Sport de pe Kiseleff. Ori, o treabă făcută parțial nu e făcută bine. Și, probabil, suferă și de o logică proastă.

Da, Kiseleff ar trebui deschisă pentru trafic în weekend. Și în locul ei închise alte 6 străzi pentru practicarea sportului.

Să reluăm o idee mai veche. Proiectul Via Sport de pe Kiseleff este unul relativ elitist, care servește interesele a foarte puțini oameni, pe când închiderea unor străzi în cartierele sufocate, mărginașe, ar reprezenta un dar din cer pentru o bună parte din cei 3 milioane de locuitori ai Bucureștiului.

Kiseleff este o stradă flancată de parcuri și de vilele unei elite. Multe nici măcar nu mai sunt locuite, ci sunt sedii de firmă și ambasade. Proiectul de pe Kiseleff servea un număr mic de tineri care, epuizând toate ideile, ziceau „hai să luăm metroul să dăm un baschet sau un ping-pong pe Kiseleff”. Chestii care se puteau oricum amenaja in parcurile alăturate.

Sunt însă cartiere precum Drumul Taberei, Colentina, Berceni, Rahova și altele unde spațiul verde este departe, nu există transport în comun comod și oamenii de rând, cu copii sau doar tineri doritori de mișcare nu au unde să-și plimbe rolele și bicicletele. Pentru ei închiderea temporară a unei străzi ar reprezenta o adevarată oportunitate de a mai scăpa din hățișul de blocuri dense înconjurate de mașini parcate pe trotuar.

Închiderea unei străzi dintr-un cartier mărginaș ar fi spre beneficiul instant al unui număr de 20-30.000 de oameni și chiar și mai mult în zonele cum blocuri construite și mai compact. Kiseleff servea câteva sute de tineri în fiecare weekend.

Sperăm că atât cineva de la Primărie cât și unii dintre activilștii care au luat-o pe Firea de guler citesc aceste rânduri și vor considera promovarea unui proiect de deschidere a unor străzi în cartierele dens populate.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign