Bucurestii Vechi si Noi

Ok, fără a-i lua apărarea primarului general Firea, care deja a făcut câteva declarații nefericite, e cazul să demontăm o manipulare.

04 iulie 2016 [Raiden] Bucurestii noi

Ok, fără a-i lua apărarea primarului general Firea, care deja a făcut câteva declarații nefericite, e cazul să demontăm o manipulare. Firea a spus că nu va mai da aprobare să se închidă în weekend șoseaua Kiseleff pentru diverse manifestări sportive.

A sărit toată lumea, fără să citească declarația lui Firea până la capăt. Ea spune că nu interzice manifestările sportive outdoor, doar că își dorește să le mute de pe Kiseleff în alte zone ale orașului, neactivate până acum. La fel și Piața Constituției, pentru care nu există altă soluție de activare decât prin concerte. Ar merge ceva pe termen lung și bun pentru oraș: o parcare subterană și o zonă cu verdeață la suprafață, de exemplu. Închiderea relativ frecventă a bulevardului Unirii și a Pieței Constituției (vorbim și de ziua/zilele dinaintea unui eveniment, pentru pregătiri) creează dificultăți în circulația din centrul orașului, bulevardul Unirii constituind arteră principală.

Clotilde Armand, consilier general din partea USB/USR și diverse organizații ai căror membri au ajuns în Guvernul Cioloș avansează ideea că Firea dorește interzicerea absolută a manifestărilor sportive outdoor și că favorizează strict șoferii, ceea ce e fals.

Șoseaua Kiseleff e calea de intrare/ieșire din nordul Bucureștiului și face legătura directă cu centrul. Desigur că a da strada pietonilor pe perioadă limitată e frumos, dar poate o arteră esențială a orașului nu e cea mai bună idee. Comparațiile cu Londra și Paris sunt deplasate, întrucât acele orașe au o cultură puternică a spațiilor pietonale și o infrastructură rutieră foarte bine pusă la punct, care permite devierea traficului auto fără probleme și organizarea de manifestații. La București nu e cazul, orașul fiind un dezastru urbanistic în prezent.

Oricum, spațiile astea publice sunt folosite de entități private (organizatorii de evenimente), care folosesc domeniul public pentru a încasa profituri imense, din care o parte infimă se întoarce la bugetul orașului.

Tot ce vrem să spunem e că poate ar fi bine să băgăm în seamă și alte zone ale orașului, pentru că București nu e doar Kiseleff sau Piața Constituției, e un oraș extrem de ofertant. S-ar putea să găsim alternative viabile, care să convină tuturor și mai mult, care să dezvolte zone ignorate până acum.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign