Salutări din Izvor! O vedere de pe malul Dâmboviţei, realizată la începutul anilor șaizeci, surprinde vechiul pod Haşdeu.

05 iulie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Salutări din Izvor! O vedere de pe malul Dâmboviţei, realizată la începutul anilor șaizeci, surprinde vechiul pod Haşdeu.
În partea stângă, dincolo de trunchiurile copacilor, se vedeau schelele de lemn din şantierul de refacere a Facultăţii de Chimie, clădire grav afectată de bombardamentele din 1944.
Pe piatra cubică a Splaiului treceau şinele tramvaiului 14, care se plimba în lungul canalului, între Piaţa Unirii şi Barajul Ciurel.
La fel ca podul de astăzi, cel vechi lega străzile B.P. Haşdeu (stânga) şi V. Pârvan (dreapta). A rezistat inundaţiilor din anii ’70, dar nu şi lucrărilor la magistrala 1 de metrou. După mai bine de un deceniu de absenţă, podul a fost reconstruit, însă nu mai păstrează aspectul celui original.
De asemenea, malurile Dâmboviţei au fost reamenajate, albia lărgită și betonată, ca urmare a proiectului de sistematizare a canalului.

La momentul când s-a realizat această vedere, blocul socialist-modernist din partea dreaptă abia fusese ridicat, între Splai şi bd. 6 Martie. Un altul apăruse la capătul celălalt al frontului interbelic, spre Operă.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign