CURTEA COMEDIANȚILOR – Visul unei nopți de vară – Atelier European de Artă Medievală, Renascentistă și Tradițională – ediția a XVII-a

04 august 2016 Andrei Slavuteanul Evenimente, Semnalari Culturale

afisCURTEA-2016zilele-mic
Bălgrad este numele orașului Alba Iulia în limba veche și insemna Cetatea Alba, denumire primită în Evul Mediu datorită fortificațiilor impresionante existente în aceste locuri.

În intervalul orar 15:30 – 21:00 (sâmbătă, 06.08) și 10:30 – 21:00 (duminică, 07.08) atelierele sunt deschise publicului care va putea interacționa cu tinerii în dansuri medievale, jonglerii cu foc, arta mânuirii armelor medievale, farse medievale. Stagiunea comedianților reunește și spectacole de commedia dell arte și muzică medievală, un vis al unei nopți de vară în anul în care se împlinesc 400 de ani de la nașterea marelui Will.
Participarea publicului este liberă.

 

Proiectul Curtea Comedianţilor reuneşte tineri intr-un atelier de creaţie artistică, descoperire şi cultură, într-un spaţiu atemporal în care se caută descoperirea rădăcinilor culturale europene. Aceasta manifestare artistică aduce în mileniul trei viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acelor vremuri rămase în conştiinţa populară.

Curtea Comedianţilor reprezintă o ofertă de regăsire și constientizare a identităţii culturale europene pusă sub semnul înţelegerii, artei și bunei dispoziţii.
Curtea Comediantilor promovează creativitatea, imaginația, dar și potențialul artistic al tinerilor participanți.
Curtea Comedianţilor este un atelier cu public având mai multe etape:
Etapa Ateliere
Ateliere închise – tinerii participanţi fac cunoştinţă cu arta veche a artiştilor ambulanţi şi cu elemente ale identităţii culturale europene, în cadrul unor subateliere specializate – teatru itinerant și de improvizație, dans, muzică, scenografie, jonglerie, gastronomie, folosirea armelor medievale (tir cu arcul tradițional) – descoperind modul de viaţă, filozofia şi cultura din perioada secolelor X – XVII, redescoperind legăturile spirituale dintre spaţiile geografice europene ce au la bază creaţia tradiţională
Ateliere deschise – se prezintă publicului larg din localitate rezultatele colaborării. În spaţiul curţii spectatorii au posibilitatea să vadă şi să cunoască nu doar viaţa actorilor ambulanţi, ci şi cum ia naştere un spectacol, un costum, un instrument, sau un personaj
Stagiunea comedianţilor – prezentarea unor spectacole realizate în Atelier precum şi ale unor grupuri artistice invitate.
Etapa Peregrinatio – un periplu al grupului Truverii și al Companiei de artă STUDIO 24 din Casa de Cultură a Studenților București în diferite localități istorice, ocazionate sau nu de alte manifestari culturale, dar prezentându-se producții și diseminând cunoștințe din cadrul Atelierelor.
Curtea Comedianţilor a fost iniţiată de Compania de Artă STUDIO 24 în anul 2000 în Lecce împreună cu Asociaţia SPECIMEN, ca un atelier de arta medievala, renascentista si traditionala in care se face teatru, dans, scenografie, muzica. A fost continuată în acelaşi an în România (Sighişoara, Bucureşti, Rm.Vâlcea), iar în anii următori s-a reluat la Sighişoara şi Curtea Veche din Bucureşti (2001), la Hanul lui Manuc în Bucureşti (2002), în cetatea Râşnov (2003 – 2013) şi în Bucureşti – Muzeul Satului (2005 – 2009). Din anul 2007 s-a conturat si etapa PEREGRINATIO cu momente de atelier prezentate in diferite alte localitati.
In anul 2004 a primit premiul pentru cel mai bun proiect de tineret.
In anul 2008 Curtea Comedianţilor a primit menţiune la Gala Societăţii Civile pentru editia din 2007.

Curtea Comedianților 2016 , ediția a XVII-a
Participanți:
Grupul de muzică medivală ”TRUVERII”- București
Teatrul ”SKEPSIS”- Alba Iulia
Teatrul studențesc ”LUDIC” – Iași
Compania de artă ”STUDIO 24” – București
Grupul de reconstituire istorică ”TERRA ULTRASILVANA”- Brașov
Grupul ”SIRIUS” – Bistrița
Medieval Art – București

Organizatori:
Casa de Cultură a Studenților București
Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET – București
Asociația Culturală SKEPSIS – Alba Iulia

www.ccs.ro

facebook

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign