Pentru mai bine de 25 de ani, frumosul imobil din strada Sapienței nr. 4 a găzduit Direcția regională a recrutării și repartizării forțelor de muncă

22 august 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi
(foto: Cristian Bonciocat)
sursa-Cartierul Uranus

Pentru mai bine de 25 de ani, frumosul imobil din strada Sapienței nr. 4 a găzduit Direcția regională a recrutării și repartizării forțelor de muncă, redenumită mai tîrziu (și mai plastic) Direcția pentru probleme de muncă și ocrotiri sociale a Municipiului București. Deși casa nu se afla în perimetrul prevăzut să dispară, ea și-a cedat locul, astfel încît de alți 25 de ani și mai bine se găsește aici biserica prigonită Mihai Vodă.

Tot așa, pe strada Antim s-au jertfit două corpuri de clădire ale întreprinderii Tehnometal pentru a se putea salva biserica de la Schitul maicilor. Greșim, oare, dacă spunem că imobilele care s-au sacrificat de dragul unor monumente erau mai încărcate de omenie decît izgonitorii de case și biserici, oameni la origine, care în acei ani au speriat orașe și sate, o țară întreagă?

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign