București, 18.10.2016.

18 octombrie 2016 [Raiden] Bucurestii noi

București, 18.10.2016. Trei femei au leșinat în metrou, una la Piața Romană și 2 la Piața Victoriei, în decursul acelorași 20 de minute. A fost chemat SMURD-ul, femeile aveau lipotimie. Conform regulamentului Metrorex, trenul nu pleacă până nu se acordă primul ajutor, de aceea întârzierile mari și aglomerația incredibilă.

Incidentele au avut loc pe infama M2, supraaglomerată din cauza aglomerărilor corporatiste cu clădiri înalte de birouri din Victoriei, Aviatorilor, Aurel Vlaicu și Pipera. Dezvoltarea rapidă pe verticală a adus exponențial mai multe persoane în zonele astea, iar linia de metrou concepută în anii ’80 pentru a deservi zone rezidențiale de densitate joasă sau platforme industriale și-a depășit demult capacitatea.

Problema e că nu există mijloace alternative rapide viabile de suprafață care să ducă oamenii la muncă, iar traficul auto e infernal dimineața. Merg cu metroul oameni care vin din Berceni/Popești-Leordeni sau din alte cartiere și schimbă la Piața Unirii sau la Piața Victoriei pentru a ajunge pe M2 și mai departe, la serviciu.

E o situație care nu mai trebuie tolerată de Metrorex și Primăria Capitalei. Se construiesc masiv în cluster-ele corporatiste clădiri care vor adăposti alte mii și zeci de mii de oameni, dar metroul rămâne la aceeași dimensiune.

foto: Marius-Bogdan Tudor

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign