Cutremurul din 1940, o noua imagine

21 octombrie 2016 Alex Galmeanu Bucurestii vechi

 

Muntele de moloz din fundal este ceea ce a mai ramas din vestitul bloc Carlton, mandrie a arhitecturii moderne romanesti, cel mai inalt bloc de locuinte din capitala acelor vremuri, inaugurat cu doar patru ani in urma acestei distrugeri. Imaginea gasita de noi, probabil realizata de de unul dintre militarii germani deplasati la Bucuresti in perioada 1940-1944, prezinta scena operatiunilor de cautare a eventualilor supravietuitori, fotografiata de la sol.

detaliul_04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cadrul este realizat de pe Bd. Balcescu cu vedere spre Str. Ion Campineanu (Bd. Bratianu colt cu Str. Regala, cum se numeau la acea vreme) si prezinta un numeros grup de militari implicati in operatiune, precum si cativa civili ce urmaresc scena de la o oarecare departare.

Prezenta armatei germane la operatiuni este detaliul pe care il aduce in plus aceasta imagine. Camionul din fundal-stanga cu numere de inmatriculare straine, precum si militarul in uniforma nazista sunt lucruri pe care le observam cu usurinta si pe care nu le-am mai vazut in celelalte imagini pe care le avem.

 

______________
Mai multe pe muzeuldefotografie.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign