E 2016 și Casa Radio, din zona centrală a Bucureștiului, e în continuare o cochilie-ruină care ocupă un teren imens și nu aduce niciun beneficiu orașului sau locuitorilor săi. Ce-i cu clădirea asta?

14 noiembrie 2016 [Raiden] Bucurestii noi, Editorial

E 2016 și Casa Radio, din zona centrală a Bucureștiului, e în continuare o cochilie-ruină care ocupă un teren imens și nu aduce niciun beneficiu orașului sau locuitorilor săi. Ce-i cu clădirea asta?

► 1986: începe construcția, pe locul unui vechi hipodrom, cu scopul de a amenaja acolo Muzeul de Istorie al Republicii Socialiste România, practic un templu al istoriei în varianta comunistă – parte a noului centru civic ceaușist al orașului

► 1989: ultima paradă de 23 August are loc pe str. Știrbei-Vodă lărgită, prin fața Casei Radio, a cărei fațadă fusese cosmetizată pentru ca Ceaușeștii să poată urca la balconul central

► 1992: Guvernul trece clădirea în proprietatea Societății Române de Radio și Televiziune, cu scopul asigurării unui nou sediu pentru Radiodifuziunea Română – de aici denumirea de Casa Radio, proiect însă nerealizat din lipsă de fonduri

► 2007-2009: compania israeliană Plaza Centers preia construcția pentru a o transforma în punctul central al Dâmbovița Center, un proiect de clădiri de birouri și un mare mall în valoare de 927 milioane de euro, niciodată realizat. Se demolează partea centrală a clădirii.

► Prezent: vechea Casă Radio e în paragină și nimeni nu mai știe ce e cu ea

Avem un spațiu imens (ruina Casa Radio + terenul adiacent, din spate) care ar putea deservi cumva Bucureștiul, însă autoritățile nu se preocupă deloc să-l valorifice cumva în folosul comunității. Preferăm să demolăm zone valoroase prin alte părți decât să valorificăm maidanele, nu puține la număr. Niciun candidat la Primărie din 2016 nu a vorbit despre această gaură din centrul capitalei.

Cât despre bucureșteni, s-au obișnuit atât de mult cu priveliștea, că efectiv nu le mai pasă ce se întâmplă acolo și ignoră perimetrul.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign