Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

O dublă intersecţie importantă din vechiul Bucureşti, fotografiată cu un tele-obiectiv de pe magazinul Unirea.

30 noiembrie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

În centrul imaginii, porneau Calea Călăraşi (în sus), Calea Văcăreşti (la dreapta), Bd. G. Coşbuc (în jos). De asemenea, transversal, str. Sf. Vineri parcurgea acest segment.
În prim-plan, se vedeau acoperişurile şi curţile interioare, spatele clădirilor din Coşbuc 1, respectiv Văcăreşti 2-4. În colţul stânga-jos, pornea str. Bărăţiei, vechile case cu prăvălie la parter, ridicate în sec. al XIX-lea, erau încă în picioare.
Dincolo de intersecţie, pe Calea Călăraşi, se puteau observa, la stradă, vechile clădiri ce au aparţinut Arhiepiscopiei Catolice. În spatele lor, ascuns în stânga, vechea clădire a Saloanelor Tomis, unde se află (şi azi) arhiva Electrecord.
La dreapta, se poate vedea o jumătate din turla bisericii Sf. Vineri, iar sub ea, o parte din fosta Judecătorie a Sectorului 3 (fost 4). Faţada acesteia prezenta urme de avarie în urma cutremurului din 1977…

foto: Alfredo Padron (1978)

sursa: bucurestiulmeudrag.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign