o stradă curioasă

20 noiembrie 2016 The Hungry Mole Bucurestii noi

… de ce? De-asta:

img_7756

Nu vezi în fiecare zi o stradă cu porți pe mijloc, nu-i așa? Bine, porțile au dispărut de nu mai știu cînd; semnul cela de „interzis” e pus acolo mai mult ca să se poată plimba mașinile poliției în voie (era unul și-n cealaltă direcție, da’ a dispărut). E strada Constantin Miculescu, ce leagă Fabrica de Chibrituri – pe lîngă Monetăria Statului – de dosul Academiei Tehnice Militare. Se mai bagă pe-aici cei care vor s-ajungă mai lesne spre Chirigiu. Strada a purtat numele Ion Scorțaru multă vreme.

O atmosferă liniștită, vilișoare și case multifamiliale – sîntem în vechea parcelare a Regiei Monopolurilor Statului, de care ținea, desigur, și industria chibriturilor. Se construiește rezidențial mult – dar tot a mai rămas destul ca să merite să te-nfunzi un pic pe-aici. Poate dai și de vreo mașină veche de pozat, cine știe.

img_7750

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign