Bucuresti 1941 – Cercul Militar, Bulevardul Elisabeta , Hotel Bulevard

16 decembrie 2016 Alex Galmeanu Bucurestii in istorie

Revenim cu alte trei imagini intrate de curand in colectia noastra, toate realizate in apropierea Cercului Militar, cu vedere catre Hotel Bulevard si Bd. Elisabeta. Imaginile completeaza seria cliseelor realizate de militarii germani stationati in Romania in perioada celui de-al doilea razboi mondial si sunt realizate in 1941.

Asa cum s-a intamplat de fiecare data cu aceste imagini, avem ocazia sa descoperim fotografii de strada “reale”, realizate fara pretentii compozitionale deosebite, sau cu vreo tehnica aparte, dar suficient de obiective si oneste pentru a deveni adevarate documente. Iubim astfel de imagini pentru ca ele ne arata o realitate necosmetizata, o referinta reala a vietii acelor vremuri in capitala.

Pe treptele Cercului Militar, in fundal vedem Hotelul Bulevard.

Pe treptele Cercului Militar, in fundal vedem Hotelul Bulevard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima imagine din seria de trei este realizata in apropierea treptelor Cercului Militar, de pe trotuarul Bd. Elisabeta, cu vedere catre Hotel Bulevard.

Cuplul care coboara treptele este format dintr-o femeie (probabil localnica) si un militar german. Amandoi privesc spre camera fotografica, realizand ca sunt fotografiati. Atmosfera pare una insorita si calduroasa, posibil un inceput sau final de vara.

 

A doua imagine este realizata dintr-un loc asemanator, dar cu aparatul foto orientat un pic mai spre dreapta. Avem o privire mai ampla asupra Hotelului Bulevard si a Bd. Elisabeta, dar vedem in continuare scarile Cercului Militar in stanga imaginii.

Bd. Elisabeta cu Hotel Bulevard in fundal. In stanga sunt treptele Cercului Militar

Bd. Elisabeta cu Hotel Bulevard in fundal. In stanga sunt treptele Cercului Militar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima imagine din serie este realizata perpendicular pe fatada Hotelului Bulevard. Vedem  coltul hotelului dinspre viitoarea strada Beldiman, iar in fundal cladirea Palatului Politiei Capitalei. Pe strada este surprinsa deplasarea unui tramvai electric, iar in prim plan vedem doua femei aflate in mers, una dintre ele observand aparatul de fotografiat. Observam si in aceasta imagine Drogueria Cupidon si firma Dermata, aflate la parterul hotelului.

Bd, Elisabeta - Hotel Bulevard

Bd. Elisabeta – Hotel Bulevard

__________________________

mai multe pe-http://www.muzeuldefotografie.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign