Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Magazinul Unirea, în 1976, cu puţin timp înaintea inaugurării.

28 decembrie 2016 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Magazinul Unirea, în 1976, cu puţin timp înaintea inaugurării. Proiectat de colectivul de la Institutul Proiect Bucureşti, în frunte cu arh. Gheorghe Leahu, a fost conceput ca un magazin foarte modern, conform nevoilor şi rigorilor vremii.
Iniţial, trebuia să se numească Magazinul Universal Central (inspirat după numele unor magazine din Moscova si Sofia – celebrele ȚUM). La început, firma luminoasă purta litera „C” (am pus în comentariu o fotografie cu acea variantă instalată pe faţadă; mulţumiri domnului Cristian Moanta pentru fotografie şi aceste informaţii). Din fericire, a existat cineva suficient de luminat, dar si suficient de influent, si a reusit sa schimbe numele in Magazinul Universal Unirea, mult mai potrivit.
Corpul din imagine, devenit azi unul central, mai poate fi identificat doar de împărţirea noii faţade (de tip double-skin). Mai precis, doar în spatele sectorului Stradivarius se află clădirea originală, încadrată de aripile Călăraşi (Bershka) şi Splai (Pull&Bear şi H&M).
Corpul cu Zara şi parcarea din spate au apărut abia în anii 2000.
Pe colţ, se făceau intrările principale în magazinul propriu-zis şi alimentara din subsol. Astăzi, este vorba de intrările de la McDonald’s şi Mega Image.
În stânga, Calea Călăraşi se continua cu Bd. Coşbuc, care traversa Piaţa Unirii. În spatele magazinului erau vechile case din str. Sf. Ioan Nou, iar în dreapta, înainte de a porni pe axa nord-sud, treceai pe lângă casele din Banul Mărăcine şi Negru Vodă, dar şi un maidan apărut în urma demolărilor din anii ’50-’60, când a fost redefinit aspectul pieţei.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign