[BUCUREȘTI 1938] Dâmbovița la Palatul Justiției, proaspăt acoperită de un planșeu. Splaiul Independenței devenise bulevard în toată regula!

20 ianuarie 2017 [Raiden] Bucurestii in istorie

Planșeul acesta a dispărut în anii ’80, odată cu construcția magistralei de metrou. Apoi, albia râului a fost betonată.

[BUCUREȘTI 1938] Dâmbovița la Palatul Justiției, proaspăt acoperită de un planșeu. Splaiul Independenței devenise bulevard în toată regula!

Sistematizarea comandată de Regele Carol al II-lea în anii ’30 a inclus acoperirea Dâmboviței în centru. S-a turnat un mare planșeu la Piața 8 Iunie (Unirii de azi) și, de acolo până la Piața Senatului (actuală Națiunile Unite), locul albiei râului a fost luat de o șosea lată, cu benzi pentru transportul în comun și scuaruri verzi.

În imagine, intersecția Splaiului cu Calea Rahovei (actuală str. Sf. Apostoli pe acest tronson).

Podul Rahova dispăruse, iar intersecția era una standard, în cruce.

Fotografia postată de Rezistența Urbană.
 

·

București, anii ’30. Palatul Justiției și un Splai acoperit și transformat în bulevard, pe tronsonul Piața Senatului (Națiunile Unite) – Piața 8 Iunie (Unirii). O soluție civilizată și eficientă. Planșeul a fost distrus în anii ’80, la reamenajarea malurilor Dâmboviței. Pe fundal, Hala Mare din Piața Unirii, demolată în anii ’80.

 

Cum era mai bine, cu Dâmbovița acoperită sau fără?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign