La mulţi ani Laura Vasiliu!

25 ianuarie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Noutati Editoriale

Astăzi este ziua actriţei Laura Vasiliu, o prezenţă feminină discretă şi fermecătoare atât pe scenă cât şi în afara ei. Familia Nottara îi urează din toată inima un „La mulţi ani!” alături de cei dragi şi cât mai multe proiecte artistice pe viitor.

Laura Vasiliu, actriţă a Teatrului Nottara, s-a născut pe 25 ianuarie 1976, la Piatra-Neamţ. A absolvit în anul 2000 Secţia Actorie a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, la clasa prof. Olga Tudorache. Studiile de licenţă le-a completat cu Masterul în Arta Actorului.

Şi-a valorificat trăsăturile fine, delicateţea şi vocea suavă în roluri care reprezintă expresia pură a feminităţii: Julieta din Romeo şi Julieta de William Shakespeare, Lena din Leonce şi Lena de Georg Büchner, Nina din Pescăruşul de A.P. Cehov, Nastasia din Domnişoara Nastasia de G.M. Zamfirescu, Wendla din Deşteptarea primăverii de Frank Wedekind. Ochii mari, căprui, ca o oglindă a unui suflet sensibil, frumuseţea naturală, care are ceva din puritatea porţelanului şi talentul elegant şlefuit au recomandat-o pentru rolul principal din Turandot de Carlo Goldoni, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză.

Experienţa sa în film a început prin colaborările cu regizori precum Silviu Jicman la filmele Căsătoria imposibilă şi Detectiv fără voie, Dan Piţa, la Martorii şi Nicolae Mărgineanu la Binecuvântată fii, închisoare!. A jucat şi în două filme ale televiziunii franceze M6: Corps et âmes, regia: Laurent Carceles şi Ariane Ferry, regia: Gerard Cuq şi Silvie Aime.

Fără îndoială că rolul Găbiţei din filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2007 cu Palme d’Or şi la Festivalul de Film de la Stockholm pentru Cel mai bun film, i-a adus popularitatea atât în spaţiul românesc, cât şi în cel internaţional. Alături de Ana Maria Marinca, a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalului Internaţional de Film de la Palm Springs, California, ediţia a XIX-a – Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI. De asemenea, a primit Premiul Gopo pentru Cel mai bun rol secundar feminin, acordat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Centrul Naţional al Cinematografiei din România.

În urma acestui răsunător succes a fost aleasă să joace rolul principal în producţia cinematografică irlandeză Milo, în regia lui Roel şi Berend Borshma. Ulterior, a lucrat cu regizorul Italian Francesco Munzi la filmul Il resto della note.

În prezent, o puteţi vedea la Teatrul Nottara în spectacolele: Un pic prea intim, regia: Cristi Juncu, Fazanul, regia: Alexandru Măzgăreanu şi Efecte Colaterale, regia: Vlad Zamfirescu. 

Modestia şi credinţa nu au părăsit-o chiar dacă viaţa a condus-o spre succes, pentru că, în aceeaşi măsură, mărturiseşte că a avut parte de lecţii pentru suflet, de care a ţinut cont, astfel încât i-au îmbogăţit şi luminat viaţa interioară. Laura Vasiliu declara într-un interviu: Eu nu am preferinţă pentru personaje, ci pentru autori, iar preferatul meu din toate timpurile este Shakespeare.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign