Palatele și Castelele știute și neștiute ale României – Curs în trei întâlniri

12 ianuarie 2017 Andrei Slavuteanul cursuri, Evenimente
palatele si castelele romaniei

Sunt palate superbe pe lângă care trecem zilnic, fără să le cunoaştem povestea. Sau sunt clădiri misterioase, siluete ale castelelor somptuoase de odinioară, răvăşite de trecerea timpului, pe care le observăm cu surpiză, din fuga maşinii, trecând prin cine ştie ce margine de oraş sau sat.

Pentru că, dincolo de valoarea lor estetică, aceste palate şi castele minunate sunt martori importanţi ai istoriei noastre, vă invităm să le descoperiţi la cursul pe care începem la Fundația Calea Victoriei joi, 19 ianuarie, de la ora 19:00.

Cursul Palatele și Castelele știute și neștiute ale României e structurat în trei întâlniri, include proiecţii video cu imagini ale cladirilor despre care vom discuta şi este susţinut de istoricul Anita Sterea.

Palatele celebre ale României, pornind de la Palatul Culturii din Iași, Palatul Mogoșoaia, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau Castelul Peleș, sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare și conservare.

Mai există însă, în România, palate spectaculoase ce sunt mai puțin cunoscute publicului larg ca de exemplu Palatul Ruginoasa, Palatul Brukental din Avrig, Castelul Iulia Hașdeu, Castelul Bibescu de la Posada sau Palatul Culturii din Târgu-Mureș, monumente foarte bine conservate însă prea ascunse uneori de ochii călătorilor.

Iată ce aflăm la cele trei întâlniri de curs:

  1. Descoperim povestea palatelor faimoase ale României, printre care se numără Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Pelișor, Castelul Corvinilor, Castelul Bran, Palatul Snagov, Palatul Cantacuzino, Palatul Brukental etc.
  1. A doua întâlnire este destinată palatelor adminstrative și de cultură din România precum Palatul Culturii din Târgu Mureș, Palatul Culturii din Iași, Palatul Culturii din Ploiești, Palatul Administrativ din Craiova etc.
  1. Descoperim palatele mai puțin cunoscute ale României, printre care se află Castelul Iulia Hașdeu, Palatul Sântamărie Orlea, Palatul Jean Mihail Craiova, Palatul Brukental Avrig, Palatul Ruginoasa etc.

Toate poveștile vor fi însoțite de imagini de arhivă sau contemporane.

Lector: Anita Sterea

Data începere: 19 ianuarie 2016; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 3; Frecvența: săptămânal, joi

Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 135 ron

Loc desfașurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Detalii la www.victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign