Știați că Ministerul Agriculturii are în subordine un Oficiu de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie?

17 ianuarie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Știați că Ministerul Agriculturii are în subordine un Oficiu de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Sediul pentru București și județul Ilfov se găsește în cartierul Balta Albă al capitalei.

Sediul e mai mult decât interesant – o veche casă boierească de pe strada Ilioara, chiar peste drum de moșia boierilor Dudești, spațiu cu clădiri aflate în paragină (conac, castel de apă, silozuri, etc.). Casa asta e relativ bine îngrijită și poate fi ușor ratată mai ales vara, când vegetația dimprejurul ei nu lasă să se întrevadă mai nimic. Pridvorul susținut de coloane de lemn și întreaga structură a construcției se încadrează în stilul tradițional al zonei, definitoriu pentru casele țărănești de acum un secol și jumătate.

Zona asta era parte a comunei suburbane Dudești-Cioplea, până la includerea ei în limita administrativ-teritorială a Bucureștiului, în anii ’50.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign