Victoria Cociaş, actriţa Teatrului Nottara, prezenţa românească remarcabilă într-un film nominalizat la Oscar!

Victoria Cociaş, actriţă a Teatrului Nottara, se află printre cei patru actori români din distribuţia filmului „Toni Erdmann”, primul film co-produs în România nominalizat la premiile Oscar, la categoria „cel mai bun film străin”.

Victoria Cociaş străluceşte atât pe scena de teatru, cât şi pe marile ecrane, iar distribuirea sa în acest film apreciat pe plan internaţional vine ca o nouă confirmare a talentului său, după nominalizarea în 2015 la Premiile Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Helga din filmul „O poveste de dragoste, Lindenfeld”.

Pe scena Teatrului Nottara joacă de 30 de ani, unde a interpretat numeroase roluri memorabile, precum cel din „Maria Callas – La divina” de de Terrence McNally, regia: Radu Gabrea, care s-a bucurat de faimă internaţională.

În stagiunea actuală, Victoria Cociaş poate fi văzută în spectacolele „Familie de artişti” de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, regia: Alexander Hausvater, „Poker Face” de Petr Kolečko, regia: Adela Biţică, „Trei nopţi cu Madox” de Matei Vişniec, regia: Mihai Lungeanu, „O poveste foarte simplă” de Maria Lado, regia: Ljupcho Gyorgievski.