Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Funcţionarul destinului se joacă la Bălţi de ziua Unirii Basarabiei cu România – 27 martie

20 martie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Evenimente, Noutati Editoriale

Funcţionarul destinului se joacă la Bălţi de ziua Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului.

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara, Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor, organizează o serie de evenimente în România și Republica Moldova.

Duminică, 26 martie 2017, ora 18:00, Teatrul Nottara din București va susține pe scena Teatrului Național ‘Vasile Alecsandri’ din Bălți spectacolul Funcționarul destinului de Horia Gârbea, în regia Ancăi Maria Colțeanu. În aceeași zi, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic Bogdan Petriceicu-Hasdeu din Cahul le propune bucureștenilor, la Teatrul Nottara, spectacolul Cu jăraticul pe buze, după romanul lui I. Iachim, în regia lui Gheorghe Mândru.

Luni, 27 martie 2017, ora 11:00, în localitatea Ulmu, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului poetului Mihai Eminescu. Lucrarea va fi amplasată în fața Gimnaziului ‘Mihai Eminescu’ din Ulmu, care aniversează în acest an 50 de ani de activitate, și a fost realizată prin efortul locuitorilor localității Ulmu și al Societății Cultural-Istorice ‘Mihai Viteazul’ din județul Prahova. Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Ialoveni, Primăria Ulmu, Gimnaziul ‘Mihai Eminescu’, Consiliul Județean Prahova, Societatea Cultural-Istorică ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești și Institutul Cultural Român, care va completa programul evenimentului cu un recital susținut de Aldea-Teodorovici Orchestra.

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

În data de 14 martie 2017, Parlamentul României a decis ca ziua de 27 martie — Ziua Unirii Basarabiei cu România — să fie declarată nouă SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign