Mergând pe Splaiul Unirii…

14 martie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie
 
 

Mergând pe Splaiul Unirii, pe partea stângă, imediat după curba de la IML, întâlneai străduţele în pantă ce legau Calea Văcăreşti de albia Dâmboviţei: Brumărel, Din Sârbi, Răscrucii, Cerbului, Baba Dochia.
Imobilul eclectic din Splai nr. 73, aflat la colţul intersecţie cu str. Din Sârbi, era cea mai înaltă clădire din acest segment. Parterul clădirii, tratat cu un bosaj ce face referire la arhitectura academică (de origine franţuzească). Faţada, în dreptul etajelor, prezintă elemente neoclasice. Panta accentuată a scurtei străduţe Din sârbi se poate vedea, comparativ cu registrele orizontale ale faţadei. Diferenţa de nivel dintre Splai şi str. Pitagora era de circa 5 metri.
O scenă din „Duelul” a fost filmată la poalele străzii, în preajma acestei clădiri. La parter funcţiona un restaurant, aşa cum probabil s-a şi întâmplat, în perioada interbelică.

foto: Dinu C. Giurescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign