O alternanţă de stiluri arhitectonice valoroase…

01 martie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

O alternanţă de stiluri arhitectonice valoroase, dar obişnuite pentru această zonă, fiind adesea întâlnite în cartier: blocul art-deco, de colţ, din str. Banul Mărăcine, nr. 55, alipit imobilului neoromânesc din str. Căuzaşi 26, ultima clădire pe dreapta, pe această stradă, coborând în Splaiul Unirii, chiar în faţa Institutului Medico-Legal.
Zona era pregătită pentru demolările care făceau loc Bd. Victoria Socialismului. În partea stângă, plan îndepărtat, se vedea corpul nou al Liceului Al. I. Cuza, căruia îi fuseseră demontate ferestrele. La dreapta, baraca de la stradă, de la nr. 24, fusese demolată. Astfel, se putea observa calcanul clădirii de două etaje din Negru Vodă nr. 16.
În bloculeţul neoromânesc a funcţionat o unitate de legătorie a Cooperativei Cartonajul. Imobilul avea curte interioară comună cu vecinul de pe colţ, accesibilă din stradă prin uşa îngustă abia vizibilă, aflată între spaţiile comerciale generoase de la parter.

foto: Dinu C. Giurescu (1985)

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign