[VESTIGII] Deasupra unei intrări în Facultatea de Instalații din cadrul Universității de Construcții stă un blazon ignorat de toată lumea.

19 aprilie 2017 [Raiden] Bucurestii in istorie

[VESTIGII] Deasupra unei intrări în Facultatea de Instalații din cadrul Universității de Construcții stă un blazon ignorat de toată lumea. E pecetea unei foste școli catolice franceze de fete, care și-a avut sediul în clădire, până la al Doilea Război Mondial – Institutul „Notre Dame de Sion”, care se ocupa cu formarea maicilor. Intrarea cu porți de lemn masive, ca de cetate (ce surprinzător încă se păstrează) era spre vechea capelă a internatului. Blazonul pe care se mai poate citi numele e incomplet, deoarece au fost distruse simbolurile reprezentate în interiorul său: jos – stema mică a Regatului României (acvila încoronată), sus – porumbelul, simbolul Sfântului Duh.

După al Doilea Război Mondial și preluarea puterii totale de către comuniști sub influența Uniunii Sovietice, Notre Dame de Sion a fost închis, iar clădirea a fost confiscată, devenind instituție de învățământ de stat. În prezent funcționează aici Facultatea de Ingineria Instalațiilor din cadrul Universității Tehnice de Connstrucții București. Vechea capelă a fost transformată în sală de festivități.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign