„Directorul de Teatru” intră în scenă la Opera Comică pentru Copii

02 mai 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Weekend plin la Opera Comică pentru Copii. Sâmbătă și duminică dimineața, Salonul Mozart a fost invadat de râsetele copiilor și nerăbdarea părinților veniți să urmărească o nouă premieră. În regia maestrului Cristian Mihăilescu, Directorul de Teatru este o adaptare a operei comice cu același nume, compuse de Wolfgang Amadeus Mozart. 

Spectacolul a început cu un moment dedicat copiilor în care dirijorul orchestrei de camere din Salon, Gheorghe Iliuță, le-a explicat micuților ce înseamnă o partitură și o orchestră și le-a arătat pe rând mai multe instrumente precum viola, oboiul sau cornul. Povestea a continuat cu intrarea în scenă a personajului central, un impresar, „Der Schauspieldirektor“, care alături de Buffo, cântărețul comic, organizează o serie de audiții la care se prezintă mai multe personaje din opere celebre ale lui Mozart. Susanna și Marcellina din Nunta lui Figaro, Monostatos, Papageno și Papagena din Flautul Fermecat, dar și Pedrillo din Răpirea din Serai se duelează cu talent, dar și cu mult haz pentru a face parte din trupa de operă a directorului de teatru.

Cu scenografia semnată de Andreea Koch, spectacolul de duminică i-a avut în distribuție pe Gloria Tronel în rolul lui Madame Herz, Daniela Cârstea care a interpretat-o pe Madame Silbekland, Gjergji Mani care i-a dat voce lui Signor Vogelsang, amuzantul Buffo jucat impecabil de Daniel Pascariu, Andreea Iftimescu i-a dat viață Marcellinei, Andrei Mihalcea a intrat în scenă în pielea lui Pedrillo, Papagena a fost interpretată de Alexandra Giurca, iar Papageno de Fang Shuang. Magicianul Bogdan Muntean și-a jucat propriul rol și i-a încântat pe copii cu numeroase momente de magie.

Directorul de Teatru este un spectacol complex în care interpretarea actorilor se îmbină armonios cu talentul lor vocal. La această rețetă se adaugă și un element esențial, comicul, care încântă deopotrivă copiii, dar și părinții. Prin replici spumoase și gesturi amuzante, personajele simpatice reușesc să creeze de la începutul și până la sfârșitul spectacolului o atmosferă comică și relaxată. Costumele colorate și captivante, decorul simplu și imaginile proiectate pe ecranul led au completat experiența de duminică dimineață.

Directorul de Teatru este ca o invitație în culisele unui spectacol. Acolo poți descoperi și orgolii ale artiștilor, și eforturile lor de a răzbate, dar și abordarea unui impresar. Toate puse în scenă cu mult umor și voie bună.

Iulia Toea Mureșan

Foto: Alexandra Jitariuc

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign